PERUNIČIĆ OTVORIO DUŠU “Da mogu iz početka, sve bih isto uradio”

Nenad Peruničić podneo ostavku (FOTO: Rukometni savez Srbije)

Posle informacije da je dosadašnji selektor rukometne reprezentacije Srbije Nenad Peruničić podneo ostavku na to mestu, održana je i konferencija za medije, na kojoj je obrazložio svoju odluku.

Podsetimo, na nedavno održanom Evropskom prvenstvu “Orlovi” su eliminisani već u grupnoj fazi.

Upravo to je bila jedna od glavnih tema u rukometnom svetu.

-Svestan sam situacije, sa velikom čašću i ponosom sam prihvatio da vodim reprezentaciju. Da mogu sve iz početka, sve bih uradio isto. Smena generacije nije bila do kraja, jer je to dugotrajan proces – rekao je Peuničić.

Sada već bivši selektor otvorio je dušu i priznao da je i pre početka kontinentalng šampionata opao entuzijazam i samopouzdanje.

-Svestan sam bio da kvalitet igrača nije kao što je bio ranije, ali ni sa nekim prethodnim nismo imali opipljive rezultate osim Evropskog prvenstva u Beogradu. Već posle druge utakmice u kvalifikacijama za EP osetio sam da se zaboravlja put, da postoji manjak optimizma.

Ipak, Peruničić ne sumnja da mnogi od njih mogu napredovati.

-Splasnuli smo sa motivom da možemo da stvorimo reprezentaciju zdravih momaka koji nažalost nisu na tom reprezentativnom nivou. Verujem da mogu da nadograde sebe i da budu bolji nego što jesu trenutno.

Peruničić je dodao da će i pored svega, uvek biti na strani svojih igrača.

-Odgovornost neka preuzme svako za ono što radi. Uvek sam ispred igrača. Ipak, nije dovoljno srce na terenu i borba, na kraju presuđuje kvalitet, zdravlje i trenutna forma. Nažalost, zdravlje i formu nismo imali.

Peruničić se osvrnuo i na sastav reprezentacije i dodao da bi nekadašnji selektori morali da objasne zašto određeni igrači danas nemaju želju da nose dres nacionalnog tima.

-Pitanje o igračima koji nisu igrali na ovom prvenstvu povelo se posle, ali to je pitanje za bivše selektore, da izađu i kažu šta se dešavalo i zbog čega ti momci ne žele da igraju za reprezentaciju.
Prema njegovim rečima, imao je želju da u reprezentaciju vrati i Žarka Šešuma i Iliju Abutovića.

-Svi znaju da sam na početku kontaktirao dva igrača za koje sam mislio da mogu biti vetar u leđa, Žarka Šešuma i Iliju Abutovića. Rekli su da su prezasićeni, da nemaju nikakvu volju da igraju za reprezentaciju. Nisam želeo da ih provlačim kroz medije, bilo bi to neumesno.

Peruničić je dodao i da je ostavku ponudio još u Austriji i da to nije predstavljalo “bežanje od odgovornosti”, kao i da je zadovoljan saradnjom sa Rukometnim savezom Srbije.

SRBIJA BEZ SELEKTORA Peruničić podneo ostavku!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Novak Đoković odgovara na postavljena pitanja | Konferencija LIVE UŽIVO 2020 Belrgade Serbia

https://youtu.be/WDuOx5Eqkv8

SEDMA POBEDA U NIZU Partizan slavio u večitom derbiju

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime