LJUDINA MEKGREGOR Donacija i filmske reči: Zovem moj veliki narod!

Konor Mekgregor je pokazao veliko srce van ringa (FOTO: Steve Marcus/Getty Images)

Možda je najprgaviji među svim borcima, možda ima neshvatljive incidente van oktagona, ali Konor Mekgregor je ipak veliki čovek.

Mekgregor je, zbog pandemije koronavirusa uradio nešto baš sjajno.

Prvo je na vrlo emotivan način održao govor, na kome bi mogao da mu pozavidi i Mel Gibson.

Njegove reči saborcima „Mogu da nam uzmu živote, ali ne i slobodu“, u filmu „Hrabro srce“, pamte se kao jedan od najsnažnijih momenata iz te ekranizovane priče o irskoj borbi za nezavisnost.

I Konor je rešio da se bori, za zdravlje, na sledeći način.

– Zdravo svima, zdravo i za Irsku. Želim da se obratim mom narodu. Dragi predstavnici vlasti i zdravstvenih institucija… Dok se vode polemike o „potpunom zatvaranju“, ja vam kažem da je to neophodno – počeo je Irac obraćanje.

– Znam šta je velika borba kada je tek i nagoveštena, a za ovu vam kažem, baš je takva! Zato zovem moj narod, veliki narod Irske, za ovu borbu smo svi potrebni. Svi smo mi u crvenom uglu, čekamo da se čuje zvono za početak. Zato, hajde da se skupimo i tim zvonom zvonimo zajedno! Sa svima ostalima na svetu! – poručio je Mekgregor.

– Izolacija je jako važna i mora da počne ovog časa, ali da to bude zajednička izolacija, da budemo ujedinjeni u njoj. Aerodromi moraju da se zatvore, baš kao i svi poslovni objekti koji nisu od preke važnosti. Granice treba zatvoriti dok ovo traje, a ja znam da će se baš u ovakvim momentima cela naša nacija odazvati!

Kaže da je sada u pitanju sudbina cele Irske.

– Sudbina našeg velikog ostrva zavisi od toga. Ovo je moj predlog i nadam se da će biti usvojen. Treba da uvedemo mere koje su uvele neke države koje su već teže pogođene od nas, ali moramo to da uradimo brže. Imamo prednost, jer vidimo šta se dešava, ali ako ne iskoristimo tu prednost onda ne možemo ni da očekujemo drugačije rezultate. Ne održavamo taj neophodni razmak između ljudi, bar ne dovoljno da bismo zaustavili eksponencijalni rast novoinficiranih. Izolacija, zatvaranje će upravo smajiti mogućnost prenošenja virusa i omogućiti da se identifikuju svi koji su zaraženi – objasnio je Mekgregor te zaključio:

– Teške su to mere, ali su neophodne, videli ste i sami u Kini, Hong Kongu… Irsko, možeš ti to. Ne samo da znamo šta nam je činiti, već imamo sve neophodne informacije na vreme. Hajdemo, Irsko! Hajde, ostatku sveta! Da zajednički zatvorimo šta treba! Bog neka nas sve čuva!

Međutim, nije ostao samo na rečima, već je otišao korak dalje.

Donirao je medicinsku opremu vrednu milion evra za sve bolnice koje se bore u Lensteru, gde ima i najviže zaraženih.

S reči na dela, ekspresno, a mi moramo da – ostanemo kod kuće. Ovo je zajednička borba, izdržaćemo!

10 KOMENTARA

  1. Kapa dole!
    Stvarno je ludak van ringa, a tek u ringu… al’ ovim je pokazao da je pre svega covek.
    Zao mi je sto je bio na stubu srama zbog poraza, ali ovo mu je jedna od najvecih pobeda!!!
    Bravo 🙂

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime