NOVO PISMO SRPSKE ODBOJKAŠICE Sloga Srbina spasava!

Srpska odbojkašica uputila pismo javnosti! (FOTO: Pedja Milosavljevic/STARSPORT)

Srpska odbojkašica Jovana Brakočević, koja već neko vreme igra u Italiji, tačnije u klubu Gorgonzola iz Novare, napisala je novo otvoreno pismo javnosti povodom pandemije koronavirusa, koja potresa čitav svet.

Brakočević je na društvenim mrežama joo jednom poslala važnu poruku i ispričala priču iz Zrenjanina, koja verovatno na najbolji način oslikava situaciju u kojoj se nalazimo.

-Šetao se neki deda ulicom u Zrenjaninu. Zaustavila ga policija i tražila ličnu kartu. Deda, 73 godine! Uniformisano lice kaže da ne sme da bude napolju i šeta na šta mu je deda odgovorio: “Mužlja ima manje od 5.000 stanovnika”, rasprava se nastavlja jer jedan radi svoj posao, a drugi misli da je u pravu – počela je Jovana.

Setao se neki deda ulicom u Zrenjaninu. Zaustavila ga policija i trazi licnu kartu. Deda 73 godine! Uniformisano lice…

Posted by Jovana Brakocevic Canzian on Saturday, March 21, 2020

-Ovo je ispričala mojoj mami žena koja radi u trafici ispred koje se rasprava desila. Razumem ili se bar trudim da razumem starije ljude. Šta će njima bilo ko govoriti ili braniti? Pa imaju još samo toliko od života i da li treba da ostanu zatvoreni danima, nedeljama? Da, treba, moraju.

Zapitala se Brakočević i šta je onda sa ostalim, mlađim ljudima?

-Zbog sebe samih, a i zbog nas. Ali onda šta je ostalima? Ako smo mi ostali nedisciplinovani i produžavamo svojom sebičnošću ovu agoniju da smo “zavoreni” po kućama kada ćemo moći da izađemo? Kada ćemo uspeti da izađemo iz ove teške situacije u koju smo upali zbog virusa. Virusa koji možemo da iskorenimo. Uskraćujemo sebi dane napolju time što sad kada je potrebno ne poštujemo karantin.

I što je još teže uskraćujemo našoj deci mogućnost da trče i da se igraju napolju. I što je najteže uskraćujemo poslednje dane, nedelje našim bakama i dekama. Samo svojom nedisciplinom! Toliko o poštovanju odraslih i starijih. Toliko o poštovanju samih sebe!

Svi smo bili deca i svi smo detinjstvo proveli najvećoj meri po parkovima i ulicama. I svi bi trebali da ostarimo i da imamo mogućnost da prošetamo, kupimo novine, odigramo partiju šaha, odemo do groblja, porazgovaramo sa voljenom osobom koju smo izgubili…

View this post on Instagram

Passione=pallavolo❤️

A post shared by jovana brakocevic canzian (@joca2) on

Sloga Srbina spasava. Složno u kuće za bolje sutra. Svi zdravi! I da to sutra što pre dođe – zklučila je Jovana Brakočević.

Ovo nije prvi put da Jovana iznosi svoj stav povodom aktuelne situacije, a činjenica je da itekako ima ša da kaže, pa, poslušajmo je i čuvajmo sebe i ljude oko nas.

SVI BI DA SE IGRE ODLOŽE: MOK za sada odbacuje tu mogućnost

Upravo su Bergam i Milano gradovi koji su najviše pogođeni u Italiji.⚽️👇

Posted by Meridian sport on Sunday, March 22, 2020

DODATNE MERE OPREZA Luis Hamilton u samoizolaciji!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime