Ništa od zatvorskog tima – Murinjo ostaje u Mančesteru!

Murinjo je zaista Gospodin posebni (FOTO: Getty Images)

Ima fudbalskih zaljubljenika i zanesenjaka koji misle da Žoze Murinjo zbog načina na koji njegove ekipe igraju, zaslužuje zatvor. U istoriji fudbala za sada nije zabeležen slučaj da je neki trener zbog svoje taktike lišen slobode, ali se ime portugalskog trenera dovodi u vezu sa ovom ustanovom iz nekih drugih razloga.

Razlog svakako nije ,,autobus“ iz poslednje trofejne godine sa Čelsijem, ni prepucavanje sa kolegama ili novinarima. Takođe, to nije ni nagovaranje nekog fudbalera odbrane na pogibeljne startove. Međutim, Murinjo neće videti kako izgleda unutrašnjost objekta koji služi takvoj svrsi, što se uostalom nije desilo ni nekim drugima fudbalskim zvezdama koje su imale problema sa zakonom na visokom nivou.

Ronaldo još bez gola? Bez brige, ko čeka taj i dočeka!

Sudske instance u Španiji gde se poznati trener suočio sa problemima, možda nisu upoznate sa njegovim trenerskim dostignućima, ali će pre biti da ih to u ovom slučaju ne interesuje previše. Uostalom, sa Realom ih i nije osvojio koliko u nekim drugim sredinama.

Murinjo osuđen zbog sličnih problema kao i Ronaldo

Vremenska linija događaja ide nekoliko godina unazad kada je otkriveno da Murinjo nije platio porez na zaradu od prodaje prava na fotografije u vreme dok je boravio na klupi madridskog kluba. Prema izveštajima iz Španije, zaboravljeni porez se odnosi na zaradu od preko 3,7 miliona dolara. To mu se dogodilo dva puta, što mu je donelo kaznu zatvora u trajanju od godinu dana.

Od zatvora naravno, nema ni govora, kao što tamo nisu završili ni Mesi ni Ronaldo. Doduše, njegov se slučaj pomalo i razlikuje jer je on u jednom periodu isplaćivao porez, zbog čega je prvobito istraga bila obustavljena. Novo otvaranje slučaja je donelo i nove podatke koji se odnose na dve spomenute godine.

Ko će osvojiti FIFA Zlatnu loptu?

Murinjo je u svakom slučaju prihvatio određenu kaznu, ali je neće služiti u zatvoru. U tome mu je od pomoći zakon u Španiji koji ,,debitantima“ u prestupu koji su osuđei na kaznu kraću od dve godine, omogućava da je odsluže uslovno. Budući da se Murinjo složio sa tim, kao i da mu je ostao samo jedan deo otplate, od treniranja zatovrskog tima umesto Mančester Junajteda neće biti ništa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime