Navijači Zvezde bojkotuju meč; Mijailović: Pobeda! Šta će reći FIFA sad?

Stop za Zvezdu na Jarinju: Mitar Mrkela i Svetozar Mijailović (FOTO: Srdjan Stevanovic/Starsport)

Predsednik FK Crvena zvezda Svetozar Mijailović izjavio je da su albanske vlasti na Kosovu zabranom meča protiv Trepče pokazale pravo lice.

Trepča je od 14 časova u Žitkovcu trebalo da ugosti Zvezdu u šesnaestini finala Kupa Srbije. Ipak, do utakmice zakazane za ovu sredu nije došlo…

Kosovska policija sprečila je odigravanje duela, kao i ulazak ekspedicije crveno-belih na KiM. Autobus sa igračima i stručnim štabom Zvezde vraćen je sa prelaza Jarinje.

Dosta dugo je sve srpsko u međunarodnoj zajednici prikazivano kao negativno. Ova diplomatska pobeda znači da smo naterali Albance na Kosovu da pokažu svoje pravo lice. Da se ponašaju necivilizovano i siledžijski, da ne poštuju preporuku FIFA.

Kada su primani u FIFA, glavni argument im je bio da sport nema granice i da ne treba sprečavati mlade ljude da igraju – izjavio je Mijailović i dodao:

FSS snosi troškove Trepči: Pogledajte kako Zvezda nije mogla na Kosovo

Šta će sada reći FIFA kao najviša svetska organizacija? Sada imamo jake argumente u raznim međunarodnim organizacijama za buduća vremena. Ovo je diplomatska pobeda.

Moramo se na diplomatski i civilizovan način boriti i snagom argumenata pobeđivati. Posebno što je njihov status kao člana FIFA na Arbitražnom sudu u Lozani – poručio je Mijailović.

Inače, navijači Zvezde bojkotuju odigravanje meča u Staroj Pazovi. Duel sa Trepčom zakazan je na terenu Kuće fudbala, u četvrtak od 15 sati.

“Delije” smatraju da Trepča jedino može na Kosovu da bude domaćin Zvezdi. Pojavljivanjem na meču ne žele da daju legitimitet odluci, odnosno zabrani igranja na teritoriji Srbije.

Sa druge strane, predsednik tzv. Fudbalskog saveza Kosova Adem Ademi izjavio je da je odluka o zabrani odigravanja utakmice doneta u skladu sa statutom FSK i statutima UEFA I FIFA. Prema istim navode da organizator utakmica u jednoj državi može biti samo fudbalska federacija te države.

Mi smo zatražili od policije i naših institucija da se ne dozvoli održavanje ove utakmice. Neprihvatljivo je da jedna država organizuje takmičenje u drugoj državi. Tako da su oni danas vraćeni i ja sam zahvalan policiji što su poštovali i sproveli našu odluku – poručio je Ademi.

NEMA PROLAZA Zvezda ne igra na Kosovu, već u Staroj Pazovi

NEMA PROLAZA | Zvezda nije mogla na Kosovo! Delije, Jarinje, pesma odjekuje, otkazana utakmica

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime