KOKOŠKOV: Na otvorenoj sam liniji sa Đorđevićem

Igor Kokoškov NBA
(FOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Selektor Srbije Igor Kokoškov rekao je da je u kontaktu sa svojim prethodnikom na klupi „orlova“ Aleksandrom Đorđevićem.

Naslednik Aleksandra Đorđevića na klupi „orlova“ se najpre zahvalio predsedniku KSS-a Predragu Daniloviću, a zatim istakao i važnost bivšeg selektora Dušana Ivkovića u pregovorima koji su vođeni.

– Hvala KSS i predsedniku Daniloviću na ukazanoj časti i poverenju da vodim reprezentaciju, to je san svakog trenera i poseban momenat za mene. Hvala Dušanu Ivkoviću koji je intenzivno učestvovao u razgovorima i pomogao, kao i mom timu Kingsima koji su mi dali dozvolu.

Nisam više tako mlad, ali bez obzira na sve prethodno, ovo je jako značajno za mene – rekao je Kokoškov na početku konferencije za novinare.

Prvi spisak Kokoškova (FOTO: Christian Petersen/Getty Images)

Prema njegovim rečima, košarkaši Srbije će morati i u relativno malim utakmicama da se izbore za pobedu.

– Lepota sporta je što se svi nadaju, nijednu pobedu nećemo ostvariti samo pojavljivanjem – i u prozorima i u kvalifikacijama za OI i posle na OI Bože zdravlja. Daćemo sve od sebe, bez kompromisa, štednji i kalkulacija, takav pristup obećavam – poručio je novi selektor Srbije.

Kokoškov je istakao i da je u kontaktu sa prethodnikom na klupi državnog tima Aleksandrom Đorđevićem.

– Dobro pitanje, kako drugačije da bude i da ne budem u kontaktu? Iz poštovanja prema njemu kao igraču i selektoru, pozvao sam ga, postoji otvorena linija komunikacije i obostrano poštovanje – rekao je Kokoškov.

Selektor je u kontaktu i sa srpskim igračima u NBA.

– Gospodin Duda Ivković je mnogo puta spomenuo koliko je važna komunikacija, postoji ljudski faktor koji mora da se nadgradi. Ne pričamo svaki dan, ali uvek se dodirnemo reprezentacije. Sada su fokus prozori i intenzivniju komunikaciju smo imali s tim igračima – rekao je srpski selektor.

Zajedništvo „orlova“ kao ključ svega (FOTO: Srđan Stevanović/Starsport)

Selektor je potom prokomentarisao ono sa čim raspolaže u prvom FIBA prozoru.

-Da ne ulazim u imena, fokusirali smo se na igrače koji su u zenitu karijere, a imamo i nekoliko beba, onih koji će jednog dana nositi reprezentaciju. Prepoznati talenat je i odlika jugoslovenske škole uvek bila. Treći deo jesu veterani koji će svojim glasom biti značajni i uticati da se ne uplašimo u Helsinkiju – rekao je on dodajući:

-Simonović i Veličković su igrači sa definisanim ulogama u timovima i ta se uloga neće menjati ovde. Novica je oberučke prihvatio poziv, ono što radi u Partizanu treba da radi i ovde, ništa više. Simonović jeste najavio da će se povući, ali ne manjka mu entuzijazma – naveo je Kokoškov.

LAZIĆ POSLE FINALA KUPA: Hoćemo li iskreno ili da „mažemo“ oči?

Kokoškov nikad nije bio simpatizer FIBA prozora i uvek je apelovao da se nađe dogovor između FIBA i Evrolige o kalendaru i sistemu takmičenja.

Nepotrebno je gubiti vreme sad na to, neće se promeniti. Mi moramo da nađemo način da se prilagodimo i da pobeđujemo. Finska i Gruzija imaju kontinuitet, za razliku od nas. Ja sada nastavljam jedan proces, ali nemamo kontinuitet, još nismo definisani kao tim. Vrlo je bitno što sada pravimo inicijalni kontakt, da postavimo bazu pred olimpijske kvalifikacije – naveo je Kokoškov.

Iskoristio je priliku i da Partizanu čestita osvajanje Kupa Radivoja Koraća.

-Znamo da su igrači igrali finale Kupa, čestitam Partizanu na pobedi u lepoj utakmici, igraju dobru klupsku košarku. Treninga nećemo imati dovoljno, ali zadatak trenera jeste da se izbori, bićemo pažljivi sa informacijama koje dajemo igračima – zaključio je on.

Selekcija Srbije kvalifikacije počinje 20. februara gostovanjem u Finskoj, a tri dana kasnije dočekuje Gruziju u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

KOKOŠKOV U PROBLEMU Teodosić nije došao na početak priprema!

OBAVEZNO POGLEDAJTE: Srbija – Nigerija 70:64 | Izjave nakon meča Dabović, Jovanović, Krajišnik

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime