SRBIJA IM JE U SRCU Zašto se i kome dodeljuje nagrada “Oklopnik”?!

Prvi dobitnik prestižne nagrade "Oklopnik": Zoran Lončarević, sa brojem 25 (FOTO: SAAF)

Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF) ustanovila je novo priznanje – “Oklopnik”. Zoran Lončarević je prvi dobitnik ove nagrade.

Razloge uspostavljanja ovog priznanja obrazložio je predsednik SAAF Branko Vučinić.

U proteklih 16 godina, koliko se američki fudbal igra u Srbiji, boje reprezentacije američkog fudbala branilo je više od 300 “oklopnika”. Igranje za reprezentaciju iako predstavlja veliku čast i priznanje, uvek podrazumeva veliku posvećenost i žrtvu.

Naši “oklopnici” su ljudi koji, iako amaterski sportisti, veoma profesionalno pristupaju svojim obavezama. Često odsustvuju i sa posla i od svojih porodica. Žrtvuju teško stečene odmore i lepe trenutke sa svojim najmilijima, kako bi se potpuno posvetili fudbalu i nacionalnom timu – naglasio je Vučinić i dodao:

Uspostavljanjem priznanja “Oklopnik” za posebna dostignuća u nacionalnom timu, SAAF želi da se bar malo oduži ljudima koji su podneli velike žrtve na terenu. Ali i van njega kako bi se srpska reprezentacija američkog fudbala našla u evropskoj eliti.

Želimo da naši „oklopnici“ veterani znaju da SAAF poštuje i ceni sva odricanja i napore koji su oni činili tokom prethodne dve decenijeporučio je Vučinić.

Predsednik SAAF Branko Vučinić godinama daje ogroman doprinos razvoju američkog fudbala u Srbiji (FOTO: SAAF)

Prvi čovek američkog fudbala u Srbiji dodatno je pojasnio zašto je baš Zoran Lončarević prvi dobitnik prestižnog priznanja.

Lončarević je postigao prvi TD trčanjem u istoriji Srbije. Pored toga, Lončarević je jedan od osnivača prvog kluba američkog fudbala u Srbiji – KAF Sirmium Legionaries.

On je bio i dugogodišnji trener mlađih selekcija, čime je nemerljivo doprineo unapređenju našeg sporta u Srbiji. Velika nam je čast što ćemo u nedelju, 27. oktobra, u Požarevcu pre zvižduka za početak utakmice Evropskog prvenstva protiv reprezentacije Češke, moći da dodelimo priznanje Lončareviću – rekao je Vučinić.

MERIDIANBET JE ZVANIČAN SPONZOR SRPSKE ASOCIJACIJE AMERIČKOG FUDBALA (SAAF)

SPEKTAKL U POŽAREVCU Srbija igra EP u američkom fudbalu

Pre 14 godina, 16. oktobra 2005. na stadionu Obilića, Srbija je savladala Sloveniju sa 38:0. Poveli smo 3:0 field goal-om Nenada Krsmanovića, a prvi TD uhvatio je Pavle Tasić posle pasa Andreja Tasića.

Tada na scenu stupa Zoran Lončarević i trčanjem od 82 jarde postiže prvi tačdaun trčanjem u istoriji Srbije!

Ovo priznanje mi govori da sav trud i žrtva nisu bili uzaludni i predstavlja nešto čime ću se ponositi čitavog zivota.

Velike zasluge za to nose svi moji saigrači, a i protivnici koji su me terali da napredujemrekao je Lončarević i prisetio se te utakmice sa Slovenijom:

Velika želja svakog od mojih tadasnjih saigrača je bila da da svoj maksimum. Tako sam i ja imao želju da budem deo istorije američkog fudbala u Srbiji. Osećaj kada sam postigao TD je bio neverovatan zbog toga što sam imao tu čast da predstavljam svoju zemlju.

Ta utakmica je bila značajna za razvoj američkog fudbala u Srbiji. Shvatili smo da imamo talenat i veliku ambiciju da svi zajedno napredujemo – završio je Lončarević.

Ovi momci nose Srbiju u srcu i pravi su primer kako se sportski brane boje, zastava i grb zemlje koju predstavljaju.

OBAVEZNO POGLEDAJTE Teodora Pušić: Odbojkašice Srbije najbolji tim na svetu, šest meseci priprema za zlato

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Molimo Vas ovde unesite svoje ime